ISO 22000:2018

Plasirajte svoje proizvode na tržišta diljem svijeta uz pomoć globalno priznatog standarda koji osigurava najvišu kvalitetu i sigurnost hrane.

01

ISO 22000:2018

Otvaranjem globalnog prehrambenog tržišta sigurnost hrane je postala jedna od najvažnijih tema u svijetu. Prehrambena industrija je visokorizična djelatnost jer ima direktan utjecaj na zdravlje i život ljudi. Kako bi se taj rizik sveo na minimum i proces proizvodnje hrane bio kontroliran „od polja do stola“ nužno je da organizacija ima sustav koji također prati te principe. Pouzdanost proizvoda je daleko bitnija od same potražnje jer kupci i proizvođači hrane od svojih dobavljača zahtijevaju sigurne, zdrave i visoko kvalitetne sastojke.

Implementacijom i primjenom ISO 22000:2018 standarda u sustavu, organizacije dokazuju svoju sposobnost kontrole mogućih opasnosti u prehrambenom lancu i pružaju garanciju da su njihovi proizvodi zdravstveno ispravni i proizvedeni u sigurnim, kontroliranim uvjetima.

02

Ključne prednosti ISO 22000:2018 standarda

  • Smanjenje incidenata povezanih sa sigurnošću hrane pa time i troškova
  • Sukladnost s pravnim i Codex HACCP načelima
  • Manje nesukladnosti i pritužbi kupaca
  • Stalno poboljšavanje proizvoda i procesa
  • Optimizacija resursa – interno i duž prehrambenog lanca
  • Održive performanse sigurnosti hrane
  • Poboljšava povjerenje i odnose potrošača / dobavljača / proizvođača
  • Platforma za kontrolu i poboljšanje procesa i upravljanja organizacijom
  • Konkurentska prednost na tržištu

Znate li koje mjere osiguranja kvalitete i sigurnosti hrane trebaju biti primijenjene u Vašoj organizaciji? Preduhitrite konkurenciju i implementirajte ISO 22000 standard te uvijek budite korak ispred.

Zahtjevi ukratko

Organizacija koja želi ispuniti zahtjeve norme mora definirati područje primjene sustava upravljanja sigurnošću hrane. Dokumentacija sustava upravljanja mora imati izjavu o politici sigurnosti hrane, dokumentirane postupke i sve potrebne dokumente.

Uprava mora dokumentirati i dokazati da je opredijeljena za razvoj i primjenu sustava upravljanja sigurnošću hrane. Uprava mora ocjenjivati svoj sustav upravljanja. U upravinoj ocjeni mora biti obuhvaćena procjena mogućnosti za poboljšavanje sustava upravljanja sigurnošću hrane.

Tim za sigurnost hrane mora provoditi analizu opasnosti. Sve opasnosti za sigurnost hrane moraju biti ustanovljene i zapisane. Mora se provoditi procjena opasnosti radi određivanja važnosti opasnosti. Na temelju procjene opasnosti mora se izabrati prikladna kombinacija kontrolnih mjera.

Organizacija mora osigurati odgovarajuće resurse za primjenu i održavanje sustava upravljanja sigurnošću hrane. Organizacija mora uspostaviti, primijeniti i održavati preduvjetne programe. Preduvjetni programi moraju biti primjereni potrebama organizacije i biti primjenjeni kroz cijeli operativni sustav. U dokumentaciji mora biti propisano kako se upravlja radnjama uključenim u preduvjetne programe.

Izabrane kontrolne mjere moraju biti kategorizirane prema upravljanju putem operativnih PRP-a ili HACCP plana. Prije primjene kontrolnih mjera organizacija mora validirati kontrolne mjere, moraju biti učinkovite. Organizacija mora osigurati dokaze da su utvrđene metode i oprema za praćenje i mjerenje odgovarajuće. Oprema mora biti umjerena.

03

ISO 22000:2018 standard

Naši konzultanti implementaciju sustava upravljanja sigurnošću hrane realiziraju na način da cjelokupan posao od uvođenja do certifikacije i kasnijeg održavanja sustava maksimalno prilagode, veličini, djelatnosti i specifičnostima Vaše organizacije.

Uspješnost naših projekata

100%-tna prolaznost naših klijenata na certifikacijskim i nadzornim auditima garancija je da će sustav upravljanja u Vašu organizaciju biti uveden profesionalno, kvalitetno u vremenski optimalnim rokovima te prije svega da će sama procedura certifikacije završiti s dobivanjem ISO certifikata.

sigurnost na radu

ISO 22000:2018

Korisni linkovi

U nastavku možete pogledati nekoliko korisnih linkova vezanih uz ISO 22000:2018 standard upravljanja kvalitetom.

Kontakt

Javite nam se!

Ukoliko imate pitanja ili želite implementirati ovaj standard kontaktirajte nas na info@top-consult-grupa.hr.

ISO MS

ISO MS informacijski sustav

Na slici se nalazi više standarda, no najistaknutiji je ISO standard kojeg implementira Top Consult Grupa
Kontaktirajte nas

Pošaljite nam upit

Popunite formu ispod ukoliko imate općenito pitanje, a ako Vas zanima nešto specifično vezano uz neki od standarda koje implementiramo, javite nam se ovdje.

Top Consult Grupa

Vaš partner za ISO standardizaciju!

Pravila privatnosti i kolačići

Osnovni podaci

Radnička cesta 34, 10 000 Zagreb
Ured Koprivnica: Pavla Vuk-Pavlovića 20, 48 000 Koprivnica
Tel: +385 99 289 76 01
Email: info@top-consult-grupa.hr

OIB: 42131314882
MBS: 010021966
IBAN: HR7623600001102064114 - ZAGREBAČKA BANKA d.d. Zagreb
SWIFT: ZABAHR2XDJU
Temeljni kapital: 20,000.00 HRK
Osnivač: Josip Britvić

Top Consult Grupa d.o.o. osnovana 1996.g. na trgovačkom sudu u Bjelovaru
Temeljni kapital: 20.000,00 kn

Top Consult Group d.o.o. founded in 1996 at the Commercial Court in Bjelovar
Share capital: 20.000,00 kn