ISO/TS 16949 – Upravljanje kvalitetom u automobilskoj industriji

Što je ISO/TS 16949?

ISO/TS 16949 – Upravljanje kvalitetom u automobilskoj industrijiISO/TS 16949 razvijen je od strane vodećih svjetskih proizvođača automobila. Temeljen je na normi ISO 9001 i normama kvalitete u automobilskoj industriji. U kombinaciji sa sustavom upravljanja kvalitetom postavlja zahtjeve sustava upravljanja u području dizajna, razvoja, proizvodnje, ugradnje i održavanja dijelova. Primjenjiv je na sve poslovne jedinice u kojima se proizvode ili održavaju dijelovi namijenjeni automobilskoj industriji.

ISO/TS 16949 može se jednostavno integrirati s normama koje su već u upotrebi te je usmjeren na sve sudionike globalnog lanca dobavljača auto industrije.

Top Consult nudi uslugu implementacije standarda ISO/TS 16949 s rokovima realizacije koji ovise o veličini i kompleksnosti organizacije međutim oni u praksi najčešće iznose od 60 do 120 dana od početka projekta.

Vrlo je važno da se certifikacijski postupak odvija od strane certifikacijske kuće koja je akreditirana po shemama koje su pod nadzorom IATF-a (IATF - International Automotive Task Force).

Naši konzultanti implementaciju sustava za upravljanje kvalitetom u automobilskoj industriji realiziraju na način da cjelokupan posao od uvođenja do certifikacije i kasnijeg održavanja sustava maksimalno prilagode, veličini, djelatnosti i specifičnostima Vaše organizacije.

100%-tna prolaznost naših klijenata na certifikacijskim i nadzornim auditima garancija je da će sustav upravljanja u Vašu organizaciju biti uveden profesionalno, kvalitetno u vremenski optimalnim rokovima te prije svega da će sama procedura certifikacije završiti s dobivanjem ISO certifikata.

Ukoliko imate pitanja ili želite implementirati ovaj standard kontaktirajte nas na info@top-consult-grupa.hr.

Top Consult razvio je softver za implementaciju i održavanje ISO standarda "ISO Portal". Softver je izvrsno rješenje za efikasnu implementaciju i održavanje sustava. Sustav upravljanja u Vašoj organizaciji korištenjem ISO portala biti će uveden i održavan na najsofisticiraniji način. Poveznica na ISO portal: www.iso-portal.eu.