ISO 26000 – Socijalna osjetljivost

Socijalna osjetljivost prema normi ISO 26000 prihvaćena je u više od 90 zemalja svijeta te se očekuje daljnji rast implementacije norme za društveno odgovorno poslovanje u svijetu. Top Consult Grupa pruža usluge savjetovanja prilikom uvođenja standarda društvene odgovornosti u Vašu organizaciju.

Što je ISO 26000 norma?
ISO 26000:2010 – Socijalna osjetljivost ISO 26000 su smjernice koje pružaju smjernice o društvenoj odgovornosti. Prema normi ISO 26000 nije moguća certifikacija, no ona nudi najbolju praksu iz područja DOP-a (DOP-društveno odgovorno poslovanje).

Norma definira društvenu odgovornost kao odgovornost organizacije za utjecaj vlastitih odluka i aktivnosti na društvo i okoliš, kroz transparentno i etično ponašanje:

  • Doprinosi održivom razvoju, uključujući zdravlje i dobrobit društva i pojedinca,
  • Vodi računa o očekivanjima zainteresiranih strana,
  • U skladu je sa primjenjivim zakonima i međunarodnim normama ponašanja,
  • Integrirana je u organizaciju i njenu praksu.
Norma vrijedi za sve vrste organizacija, male i velike, državne, komercijale i nevladine.

Prednosti ISO 26000 norme
Uvođenjem ISO 26000 možete optimizirati Vaše unutarnje procese i osigurati integraciju Vašeg sustava upravljanja sa socijalnom odgovornosti i održivosti.

Možete poboljšati Vaš odnos s partnerima, vladom, medijima, dobavljačima, kupcima i zajednicom u kojoj djelujete. Poboljšavate upravljanje rizicima, kao i naklonost zainteresiranih strana te smanjujete mogućnost pojave lošeg publiciteta i ugleda.

Bolja reputacija poboljšava moral djelatnika i mogućnost privlačenja i zadržavanja djelatnika. Ulagači, sponzori i financijske ustanove zainteresiranije su uložiti u organizaciju koja ima ugled kao etična organizacija.

Top Consult nudi uslugu implementacije standarda ISO 26000 u sve tipove organizacija. Rokovi realizacije ovise o veličini i kompleksnosti organizacije međutim oni u praksi najčešće iznose od 30 do 90 dana od početka projekta.

Naši konzultanti implementaciju sustava socijalne osjetljivosti realiziraju na način da cjelokupan posao od uvođenja do certifikacije i kasnijeg održavanja sustava maksimalno prilagode, veličini, djelatnosti i specifičnostima Vaše organizacije.

Ukoliko imate pitanja ili želite implementirati ovaj standard kontaktirajte nas na info@top-consult-grupa.hr.

Top Consult razvio je softver za implementaciju i održavanje ISO standarda "ISO Portal". Softver je izvrsno rješenje za efikasnu implementaciju i održavanje sustava. Sustav upravljanja u Vašoj organizaciji korištenjem ISO portala biti će uveden i održavan na najsofisticiraniji način. Poveznica na ISO portal: www.iso-portal.eu.

Korisni linkovi: