ISO 27001/GDPR – Informacijska sigurnost

Informacijska sigurnost je temelj današnjeg poslovanja. Zaštitite svoje vrijedne informacije primjenom norme ISO/IEC 27001. U suradnji s nama izgradit ćete sustav informacijske sigurnosti primjeren vašim specifičnim potrebama.

ISO/IEC 27001 pomaže organizacijama da zaštite svoje važne informacije od zloupotrebe, oštećenja ili gubitka.

Norma ISO/IEC 27001 propisuje na koji način organizirati informacijsku sigurnost u bilo kojoj vrsti organizacije, bez obzira da li se radi o profitnoj ili neprofitnoj, privatnoj ili državnoj, maloj ili velikoj. Možemo slobodno reći da je ovo temeljna norma za upravljanje informacijskom sigurnošću.

ISO 27001:2013 – Informacijska sigurnost

ISO/IEC 27001 znači za informacijsku sigurnost isto ono što ISO 9001 znači za kvalitetu – to je norma koju su pisali najbolji svjetski stručnjaci u polju informacijske sigurnosti i svrha joj je da pruži metodologiju na koji način uvesti informacijsku sigurnost u neku organizaciju. Ona isto tako pruža mogućnost da organizacija dobije certifikat što znači da je nezavisno certifikacijsko tijelo potvrdilo da je informacijska sigurnost na najbolji način provedena u dotičnoj organizaciji.

Obzirom na ovakav značaj norme ISO/IEC 27001, mnoga su zakonodavstva uzela tu normu kao temelj za pisanje razne regulative iz područja zaštite osobnih podataka, zaštite tajnosti podataka, zaštite informacijskih sustava, upravljanja operativnim rizicima u financijskim ustanovama i sl.

ISO 27001:2013 – Informacijska sigurnostPrednosti primjene norme ISO/IEC 27001:

  • Pozicioniranje u odnosu na konkurenciju – marketinško korištenje ISO/IEC 27001 certifikata,
  • Ispunjavanje sve češćih zahtjeva klijenata za ISO/IEC 27001 certifikatom i/ili potvrdom o informacijskoj sigurnosti davatelja usluge,
  • Smanjivanje rizika vezanog uz informacije važne za organizaciju (ne nužno samom digitalne informacije),
  • Ispunjavanje zakonskih zahtjeva,
  • Smanjenje troškova poslovanja zbog prevencije reklamacija i ostalih incidentnih situacija,
  • Optimizacija procesa – poslovi u organizaciji su jasno definirani i jasni.

Top Consult nudi uslugu implementacije standarda ISO/IEC 27001 u sve tipove organizacija. Rokovi realizacije ovise o veličini i kompleksnosti organizacije međutim oni u praksi najčešće iznose od 30 do 90 dana od početka projekta.

Vrlo je važno da se certifikacijski postupak odvija od strane certifikacijske kuće koja je akreditirana po shemama koje su pod nadzorom IAF-a (engl. International Accreditation Forum – hrv. Međunarodni akreditacijski forum) jer jedino takvi certifikati garancija su prihvaćenosti bilogdje u svijetu!

Naši konzultanti implementaciju sustava informacijske sigurnosti realiziraju na način da cjelokupan posao od uvođenja do certifikacije i kasnijeg održavanja sustava maksimalno prilagode, veličini, djelatnosti i specifičnostima Vaše organizacije.

100%-tna prolaznost naših klijenata na certifikacijskim i nadzornim auditima garancija je da će sustav upravljanja u Vašu organizaciju biti uveden profesionalno, kvalitetno u vremenski optimalnim rokovima te prije svega da će sama procedura certifikacije završiti s dobivanjem ISO certifikata.

Ukoliko imate pitanja ili želite implementirati ovaj standard kontaktirajte nas na info@top-consult-grupa.hr.

Top Consult razvio je softver za implementaciju i održavanje ISO standarda "ISO Portal". Softver je izvrsno rješenje za efikasnu implementaciju i održavanje sustava. Sustav upravljanja u Vašoj organizaciji korištenjem ISO portala biti će uveden i održavan na najsofisticiraniji način. Poveznica na ISO portal: www.iso-portal.eu.

Korisni linkovi: