Integrirani sustav upravljanja (IMS) kombinira sve aspekte sustava, procesa i standarda organizacije u jedan pametni sustav. Ovo spajanje omogućuje poduzeću da pojednostavi svoje upravljanje, da uštedi vrijeme te da poveća učinkovitost rješavanjem svih elemenata sustava upravljanja u cjelini.

Uspješan IMS smanjuje nepotrebnu gnjavažu i rad višestrukih sustava upravljanja. Primjerice, umjesto održavanja audita za svaki standard, u IMS ćete morati održati samo jedan. IMS omogućuje kombiniranje ovih procesa tako da istovremeno pokrivaju sve zahtjeve specifične za standard.

Koje su prednosti IMS-a?

  1. Izvođenje

Pojednostavljeni postupci i kontinuirano poboljšanje mogu vam pomoći da unaprijedite svoje poslovanje s boljom kvalitetom, poboljšanim zdravljem i sigurnošću te povećanom produktivnošću

2. Brzina i isplativost

Integrirano upravljanje sa zajedničkim zadacima i procesima znači da se troškovi i vrijeme potrebni za implementaciju i održavanje Vašeg sustava mogu smanjiti. Provođenjem samo jednog audita i jednog pregleda uprave možete uštedjeti vrijeme i novac

3. Dosljednost

Integracija Vaših sustava uklanja složenost. Uz usklađene sustave i zajedničke procese, svoje postupke možete učiniti logičnijima i koherentnijima. To će istaknuti zajedničke poslovne ciljeve i dati Vašem poslovanju jasnije, bolje definirane ciljeve za budući uspjeh.

Najčešće integracije sustava upravljanja

  1. ISO 9001 i ISO 14001

Ovaj IMS kombinira sustav upravljanja kvalitetom sa sustavom upravljanja okolišem. Uz snažnu usredotočenost na kupca i implementaciju učinkovite poslovne prakse za dosljednost i kvalitetu, uloge lidera i potreba za praćenjem i procjenom zahtijevaju oboje.

2. ISO 9001 i ISO 45001

Ovaj IMS spaja sustav upravljanja kvalitetom sa sustavom upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu. Da biste bili usklađeni sa zahtjevima oba sustava, morate pokazati kako se namjeravate poboljšati, implementirati operacije za mjerenje i poboljšati Vaš sustava upravljanja, te pratiti i ocjenjivati ​​svoje poslovne prakse.

3. ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001

Za potpuno pojednostavljen sustav koji se brine za sve Vaše glavne potrebe upravljanja ISO sustavom, možete kombinirati sustav upravljanja kvalitetom, sustav upravljanja okolišem i sustav upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu.

Sve ove kombinacije dobro funkcioniraju zajedno zbog svoje zajedničke Aneks SL strukture, što znači da imaju mnogo sličnosti koje mogu učiniti upravljanje bržim i jednostavnijim.  To Vam daje više prostora da se usredotočite na stalno poboljšanje u čitavom nizu ključnih područja bez nepotrebnog gubljenja vremena i resursa.

Za integraciju više poslovnih sustava obratite nam se putem navedenih kontakta i olakšajte si ISO implementaciju!