ISO 22301 je standard za sustav upravljanja kontinuitetom poslovanja (BCMS). Pruža okvir koji pomaže u zaštiti tvrtki od rizika povezanih sa zastojem, do kojeg može doći zbog neočekivanih prekida ili katastrofa. Igra ključnu ulogu u osiguravanju da Vaša organizacija može nastaviti s radom i ispunjavati zahtjeve kupaca.

Prekid vašeg poslovanja može rezultirati gubitkom prihoda, nepoštivanjem ugovornih obveza i sporazuma o razini usluge (SLA), što može rezultirati gubitkom kupaca i narušavanjem ugleda. ISO 22301 pruža okvir za učinkovit sustav upravljanja kontinuitetom poslovanja (BCMS) kako bi se smanjio rizik od prekida koji utječu na poslovne operacije, održavajući vrijeme neprekidnog rada.

Norma ISO 22301 osigurava učinkovit sustav upravljanja kontinuitetom poslovanja i da interni članovi osoblja budu potpuno svjesni svoje uloge u sustavu ako dođe do incidenta.

Implementacija učinkovitog BCMS-a pomoći će Vašoj organizaciji da se brzo oporavi od katastrofe ili prekida. BCMS također može zaštititi organizaciju od štete po ugled zbog propuštenih rokova, curenja podataka, IT prekida, industrijskih akcija, razočaranih klijenata ili izravnih financijskih gubitaka zbog prekida.

Certifikacija ISO 22301 pruža okvir koji organizacijama omogućuje:

  1. Povećanje kvalitete i učinkovitosti na temelju koncepta Plan, Do, Check, Act;
  2. Identifikacija, upravljanje i kontrola rizika povezanih sa zastojem;
  3. Osiguranje organizacijske fleksibilnosti tijekom prekida;
  4. Razvijanje planova oporavka i kontinuiteta kako bi se osigurao rad;
  5. Stvaranje kulture svijesti o riziku i utjecaju vanjskih čimbenika;
  6. Zaštita prihoda i ugleda organizacije.

Svaka vrsta organizacije, bila ona velika ili mala, profitna ili neprofitna, privatna ili javna – može imati koristi od ISO 22301. Norma je zamišljena na takav način da je primjenjiva na bilo koju veličinu ili vrstu organizacije.

Implementacija i certifikacija ISO 22301 može se smatrati ključnom za svaku tvrtku koja je zakonski obvezna uključiti se u planiranje za nepredviđene situacije, uključujući energetiku, transport, zdravstvo i osnovne javne usluge.

Započnite i Vi svoje putovanje prema ISO 22301 sustavu!

Obratite se našem timu kako biste dobili kvalitetne povratne informacije i upute za daljnji proces implementacije ovog sustava u Vašu organizaciju. Specijalisti smo za rad s organizacijama iz svih sektora i vrsta poslovanja, što znači da možemo prilagoditi ponudu prema svim Vašim zahtjevima!